Att sälja sin bästa vän

Läste en artikel för ett tag sen om att sälja sin häst. Jag kommer inte ihåg vart jag läste den men den handlade iallafall om att sälja sin häst. Den berättade att om man inte passar med sin häst kommer det inte vara roligt för varken en själv eller hästen. Därför är det bättre att sälja hästen till någon annan som kan glädjas åt den och som är en bra match. Jag vet själv att när man har en häst som inte passar ihop med en själv så blir det inte roligt.

Jag tycket att det var en väldigt bra artikel som jag kunde känna igen mig i. Som ni vet om ni har följt mig här innan så sålde jag min förra häst Mira i somras. Jag hade haft henne sen föl och sålde henne efter fem år tillsammans.

Det var inte det att jag inte gillade Mira för det gjorde jag verkligen. Hon var en väldigt mysig häst som jag kunde pyssla med i timmar utan att tröttna. Men i ridningen klickade vi bara inte, iallafall inte när kraven höjdes. När jag skaffade henne var inte mina ambitioner lika höga som de kom att utvecklas till. Jag ville ha en bästavän att ha roligt tillsammans med, vilket fortfarande är viktigt.

Ett sug efter att utvecklas och komma framåt började utvecklas hos mig. Jag kände att Mira inte var rätt häst för mig att som ryttare utvecklas på. Jag försökte dock ett tag, försökte få det att funka men jag kände att vi inte kom någonstans. Det blev missförstånd mellan oss som skapade frustration hos oss båda.

I den situationen kände jag att det rättvisaste var att sälja. Mira och alla andra hästar och djur förtjänar att vara lyckliga och när det hela tiden blir missförstånd och frustration så blir det inte en bra relation. Jag gillade henne väldigt väldigt mycket i all annan hantering men jag är glad att jag tog det beslutet jag gjorde.

30120842_1646314912090569_2081221948_n

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>