Ett stressmoment mindre

För mig är det viktigt att kunna lägga bort mobilen och bara slappna av, den är lite som ett stressmoment för mig. Att göra allt skolarbete på datorn, alltså från 9-16 typ, komma hem, plugga och blogga framför datorn i kanske +2 timmar plus att jag använder min mobil på det blir väldigt många timmar framför en skärm.

Jag är en sån person som vill leva i nuet, vill leva i verkligheten. Därför försöker jag att inte använda min mobil så mycket. Att använda datorn kan jag inte undvika eftersom att det är en del av min utbildning och en del av min vardag. Min mobil behöver jag dock inte till någonting förutom att kanske ringa några samtal och svara på några snaps. Jag är en sån person som så fort jag blir uttråkad tar fram mobilen och börjar bläddra runt, en mycket dålig ovana.

Jag har varit väldigt mobilberoende. Nuförtiden försöker jag att minska ner på mitt användande. Jag tar inte med den när jag går ut och springer/går(självklart finns det undantag). Jag försöker även att någon timma innan jag ska sova ställa alla alarm och bara lägga bort den så att jag inte behöver använda den något mer. En annan sak jag gör är att jag lägger den en bit ifrån sängen så om jag har svårt att sova behöver jag ej ta upp den och börja hålla på.

Jag tror att det är viktigt att inte vara så beroende av teknik, även fast jag själv till viss del är det. Jag tror att det är viktigt att faktiskt försöka leva i verkligheten och det är det jag vill göra. Mitt ”mål” är att jag ska bli ännu mindre mobilberoende men det är svårt när det enda man gjort är att hålla på med den hela dagarna men jag tror att jag skulle på något konstigt sätt känna mig mindre stressad.

hannii red

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>